2 december 2016

Oranje Krekel

 

de Oranje Krekel, inzetbaarheid en aanbevelingen

Mensen in beweging krijgen, daar ligt de kracht van de Oranje Krekel.

Hoe?

Door samen realistische stappen te zetten, passend bij de mensen die het team vormen, maar ook bij de doelen waar het bedrijf voor staat. Of een gezamenlijke overkoepelende doelstelling zoals duurzaamheid of bereikbare stad. Net als een krekel, op maat: Hij springt exact de afstand wat nodig is om van A naar B te komen. Op basis van vertrouwen en begrip, zorgen voor een passende basis om vervolgens samen verder te bouwen.

De oprichtster van de Oranje Krekel aan het woord:

Helma Krekels: Samen met mensen doelen bereiken; vanuit passie en energie, en altijd vanuit de menselijke maat. Met de Oranje Krekel haalt u geen standaard projectleider in huis. “Het allergaafste aan mijn werk vind ik: mensen zelf een podium bieden, achter hen staan en hen faciliteren om vanuit hun eigen kracht bij te dragen aan de gezamenlijke doelen.” Verbinding is daarbij het sleutelwoord.

De Oranje Krekel gaat daarbij op zoek naar nieuwe inzichten en de frisse blik. Soms letterlijk: voor gesprekken haalt ze de mensen uit de waan van de dag en uit hun vertrouwde omgeving, naar buiten of naar een andere, inspirerende locatie, op zoek naar ruimte en de vrijheid van denken.

“Ik probeer mensen eerst te leren kennen, hen vertrouwen te geven, het gevoel te geven dat ze ertoe doen. Daarna zoek ik de verbinding door hen te enthousiasmeren en hun taal te spreken. “ Bijvoorbeeld door teamdagen. Belangrijk zijn: veiligheid, kaders, openheid, vertrouwen. Maar wel op een professionele manier: de verantwoordelijkheid blijft bij mensen zelf. Meer werkplezier, team en persoonlijke ontwikkeling, een hogere productiviteit, trots, efficiënter, zelfstandiger werken en een lager ziekteverzuim zijn resultaten die zijn behaald.”

De Oranje Krekel heeft veel ervaring in:

  • Verandermanagement, doorontwikkeling na verandering met oog voor energie
  • Team- en talentontwikkeling
  • Individuele (loopbaan)ontwikkeling,
  • Organiseren (van teamdagen) op maat met focus op vertrouwen, begrip en samen bouwen door verbinden.

Last but not least: 20 jaar ervaring als leidinggevende, projectleider en verandermanager (voor meer info: zie linkedin) met als rode draad: duurzame inzetbaarheid.

Aanbevelingen LinkedIn:

“Vaak denk ik, we missen hier een Helma. Toen ik de communicatie deed voor het mobiliteitsteam van Groningen Bereikbaar, mocht ik met Helma samenwerken wat fantastisch was maar als gevolg heeft dat ik nog steeds een Helma mis. Doordat ze strategisch dacht en op abstract niveau de context zag, kon ze in de praktijk met subtiele acties alle neuzen dezelfde kant op krijgen en concreet resultaat boeken. Helma kijkt niet naar wat niet goed gaat maar waar ieders capaciteiten liggen en zorgt ervoor dat iedereen in het proces vanuit zijn/haar expertise bij kan dragen. Die sfeer die ze daarmee creëerde, was echt ontzettend waardevol. Gelukkig kunnen we af en toe nog een kopje koffie drinken als het gemis te erg wordt;).” Mette Wijling 3 januari 2019

“Als je op zoek bent naar een rustig, bedeesd en teruggetrokken iemand, dan zou ik Helma beslist niet nemen, maar als je op zoek bent naar iemand die jouw organisatie of team een boost kan geven en een creatieve en verfrissende aanpak niet schuwt, dan zou ik niet lang aarzelen als ik jou was. Dit weet ik uit eigen ervaring, toen wij samen een geheel nieuw team moesten opbouwen, en onze eigen weg moesten zoeken langs en over talloze hindernissen. Dan is het heel fijn om iemand als Helma aan jouw zijde te hebben.” Sibbe van der Molen 17 oktober 2018

 

Nieuwsgierig geworden? Vul dan het contactformulier in. Graag ga ik met je in gesprek!

Ilionx Interactive Marketing