Afscheid nemen doet pijn

Wat ik het allermoeilijkste vind als ondernemer? Loslaten. Maar soms is dit nodig om weer nieuwe deuren te openen, om weer opnieuw in het diepe te springen. Precies dat heb ik voor deze zomervakantie gedaan en nu is het tijd om weer op zoek te gaan naar nieuwe avonturen!

Groningen Bereikbaar, want daar heb ik het over, was 7 jaar lang mijn grootste opdrachtgever en mijn inspirator. Samen met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen, maar ook met de bedrijvenverenigingen en stakeholders zoals het OV bureau, Marketing Groningen, Aanpak Ring Zuid, de aannemerscombinatie Herepoort. Mooie, uitdagende en complexe avonturen: Wat hebben we veel bereikt en opgebouwd!

Anders werken en reizen

Fietsstimulering, probeeracties met een electrische fiets, speedpedelec, de electrische bakfiets: dat past bij ons DNA in Groningen. Het OV stimuleren en kijkend naar de bereikbaarheid van de gebieden, maar ook thuis werken of aan de rand van de stad. Regelmatig zat ik zelf bij van der Valk Hoogkerk voor een afspraak, omdat in het centrum afspreken niet logisch bleek. Een telefonische afspraak wandelend doen om te zorgen voor voldoende beweging, buiten de spits reizen of op andere buitenlocaties werken. En zo kan ik nog wel even door gaan. Passend bij het type organisatie waarbij soms anders werken niet past dus de inzet vooral fietsstimulering was met oog voor voldoende parkeerplekken en douches…

Gastvrijheidsprogramma

Waar ik overal een bijdrage aan heb geleverd? Een gastvrijheidsprogramma hebben we ontwikkeld om de toerist en bezoeker van de stad met open armen te ontvangen zodat men graag weer terug komt voor een nieuw bezoek aan onze stad. Het resultaat was een speciaal gastvrijheidsprogramma op maat dat nog steeds actueel en actief is.

de Roadshow

De Roadshow hebben we ingezet om alle ondernemers te bereiken wanneer de situatie maakte dat dit noodzakelijk was. Samen met de bedrijvenverenigingen ZO, WEST, GCC en NO. Ik herinner me dat we met een koffiekar en brownies onder de arm, hartje winter, stampend door de sneeuw, bij de bedrijven voor de deur stonden om te vertellen over de aankomende werkzaamheden. Dit werd gewaardeerd en zorgde voor verbinding.

Het Gronings Rooster

Het Gronings Rooster, anders roosteren maar dan nog meer met een gespreid accent, hebben we ingevoerd. Veel gesprekken gevoerd, puzzelend naar mogelijkheden. Onderwijsinstellingen en de stad bleven bereikbaar. Hier ben ik trots op!

Samen met Alfa College, MBO Terra, Noorderpoort, de Hanzehogeschool en de RUG en uiteraard het OV bureau gesproken en gerealiseerd. Voor een deel later beginnen, werken met dagdelen of een dag thuisonderwijs: altijd op zoek naar een op maat oplossing en vaak gevonden! Corona zorgde voor een extra uitdaging en ad-hoc aanpassingen maar zorgde ook voor kansen. Met dank aan de fijne werkgroep Onderwijs en de bestuurders overigens, die stuk voor stuk coöperatief zijn en het beste voor deze mooie stad voor hebben.

Last but not least: De plezierige samenwerking met de ziekenhuizen. Wat een bijzondere en interessante wereld is dit! Grote organisaties, andere zorgen dan alleen de bereikbaarheid en toch tegelijkertijd de betrokkenheid en gedrevenheid.

De Groningse ziekenhuizen

Ik ben erg onder de indruk hoe het UMCG en het Martini Ziekenhuis hun rol pakken op het vlak van duurzame mobiliteit en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid als gro(o)t(st)e werkgever zijnde van de gemeente Groningen.

Super collega’s

En natuurlijk de collega’s van Groningen Bereikbaar zelf. Stuk voor stuk fijne, betrokken, enthousiaste vakmensen. Veel geleerd over ‘ DRIBS’, geen stop- maar verkeerslichten, talking traffic en hoe je een goede campagne opzet zoals de promotiedagen of alles uit de kast met ‘ Operatie Julianaplein’. En natuurlijk onze fietsvrienden en vriendinnen van de Gemeente en Provincie Groningen…

Op de fiets, mijn stoere oranje electrische fiets, zal ik blijven gaan. De electrische auto is erbij gekomen omdat duurzame mobiliteit me inmiddels in het DNA is komen te zitten. Blij ben ik met mijn vervolgopdracht voor het Martini Ziekenhuis en bedrijvenvereniging WEST zodat ik met dit thema bevlogen blijf.

Bedankt Groningen Bereikbaar! Op naar een nieuw avontuur!

Persoonlijk leiderschap, met aandacht
Op naar een nieuw avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ilionx Interactive Marketing