Tegenslag!… Over omdenken, doelen bijstellen en de kracht van slim werken

Wat had ik ernaar uitgekeken! Eerst skiën met buurvrouwen en dan, als klapper op de vuurpijl, samen met mijn gezin op skivakantie in de voorjaarsvakantie. Vanaf augustus vorig jaar was ik daarom al in de sportschool te vinden. Helaas valt niet alles te plannen… op de laatste dag van dit skiweekend met de buurvrouwen, kwam ik heel ongelukkig terecht na een val en moest ik direct door naar het ziekenhuis. In plaats van dat ik enthousiast thuis met energie terug kwam, kwam ik immobiel terug met een gebroken schouder waarbij de kop in vier stukken was gebroken. Een complexe breuk, om de tegenslag compleet te maken.

 

Doelen bijstellen

Opeens moest ik mijn doelen drastisch bijstellen. Zowel privé als werkgerelateerd. Die gave masterclass die ik na terugkomst mocht geven moest nu worden overdragen aan een andere professional. Diverse andere opdrachten werden vooruitgeschoven of zelfs afgezegd. Mijn wereld stond volledig op z’n kop! Ik ging letterlijk vanaf de piste naar een operatie, herstellen en vervolgens naar de fysio om te revalideren! Maar ook: veel rust pakken door thuis te zitten en slapen, niet kunnen fietsen of autorijden. Opeens was de wereld beklemmend klein en sterk afhankelijk van de hulp anderen. Last but not least:… ook geen skivakantie met mijn gezin, en geen carnaval. Dat was een bittere pil.

 

De kracht van slim werken en omdenken

Hoe kon ik slim werken? Wat kan allemaal nog wel? Met die insteek ben ik dit nieuwe pad ingeslagen, door te kijken met de “opties-bril” en met creativiteit.

 • Vanuit huis werken werkt echt! Fietsen, bussen en autorijden was immers niet mogelijk. Dus in plaats van dat ik naar bedrijven ga om te praten over bewustwording en gedragsverandering, nodig ik ze bij mij aan mijn stamtafel uit, in mijn keuken. Mensen reageren positief en het levert leuke gesprekken op!
 • In plaats van papieren projectplannen te maken, heb ik ontdekt hoe ik digitaal kan schetsen, mindmappen en tekeningen kan maken. Heel eenvoudig, via mijn iPad.

 

Durf slim te werken is “zo 2017!”

 • Door te blijven kijken naar mogelijkheden merkte ik opeens dat deze situatie me ook wat brengt! Door noodgedwongen een ander manier van werken uit te proberen ontdekte ik deze nieuwe technieken. De belangrijkste winst is echter de verandering in gedrag bij mezelf. Door af te wijken van de standaarden door te vragen “Komt u aan mijn keukentafel?” was het mogelijk om (situationeel slim) te werken.

 • Kortom: Durf te vragen! Het blijft lastig, maar ik merk dat mensen graag willen meedenken en flexibeler ingesteld zijn dan ik had gedacht.

8 gedachten over “Tegenslag!… Over omdenken, doelen bijstellen en de kracht van slim werken

 • Stoere foto, aan de andere kant van de brug een open wereld! Bekijk de dingen eens vanuit een ander perspectief! Dan sta je versteld van hoe dingen ook anders kunnen! Succes!
  Goed geschreven tekst

 • Mooi Helma! Wij waren samen in dat eerste ziekenhuis. En daarna ben je ineens ook weer ‘alleen’…. Mooi om te lezen hoe je omdenkt in deze situatie. Ik wil ook wel eens bij je aan de keukentafel 🙂 Om te zien hoe creatief je je werk doet! Geniet van alles wat deze situatie je ook brengt!

 • Tegenslag omzetten in voorspoed is een gave die niet veel mensen bezitten.
  Hierdoor krijg je vertrouwen in jezelf maar anderen ook in jou.
  Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ilionx Interactive Marketing