Energieboost nodig

Kom in beweging!

Ontwikkelen is voor mij een groot goed. Het geeft mij energie! Graag wil ik anderen helpen om ook deze energieboost te ervaren. Met aandacht voor jou en met mijn enthousiasme en ervaringen als basis. Want, wat is jouw ambitie of stip aan de horizon? Door de jaren heen heb ik ervaren dat het betekent dat, om daar te komen, je keuzes moet maken. Soms ook lastige keuzes. Natuurlijk hoèf je niet te kiezen en kan je gewoon door gaan met wat je altijd al doet.

Onbestendig gevoel

Bij mij werkt het dan echter alsvolgt: Het begint met een onbestendig gevoel dat de dagen steeds meer hetzelfde lijken te worden. En mijn toegevoegde waarde steeds minder wordt. Ik ben een bouwer en mag graag ontdekken en ontwikkelen. Nieuwe dingen doen, ergens naar toe werken. Bij voorkeur samen met mensen in een verbindende rol. Het onbestendige gevoel is voor mij het beste te vergelijken met het beeld dat ik telkens weer op hetzelfde kruispunt sta. 

Keuzes maken

Welke kant wil ik op? Het liefst wil ik samen met een andere reiziger dit doen, maar ik moet toch echt zelf beslissen. Dus, wat ga ik doen: rechtdoor, links- of rechtsaf of loop ik terug? Wat zijn de voors- en de tegens. Uiteindelijk kom ik tot de conclusie dat het eigenlijk niet uit maakt welke kant ik op ga; zolang ik maar met volle overtuiging dit pad kies. Want in het slechtste geval is het een doodlopende weg en moet ik terug. Hoe erg is dat? 

Vertrouw op je keuze

Is dit bovenstaande herkenbaar? Lef hebben om te kiezen. En weten dat je jezelf in brengt. Daarop vertrouwen; je brengt jezelf immer in. Dáár draait het om! Graag begeleid ik je hierin. Waar voorheen een wandeling in de buitenlucht voor de hand lag, doe ik dit nu op afstand. Virtueel coaching. Omdat ik geloof dat dit ook kan met alle techniek van nu. 

Feeling

De afgelopen 25 jaar heb ik ervaring opgedaan als leidinggevende in diverse organisaties. 5 jaar heb ik inmiddels mijn eigen bedrijf waar ik mega trots op ben. Feeling hebben met mensen en samen komen tot resultaten is wat me drijft en energie geeft. Coachen zit in mijn bloed. Het ‘gebeurt gewoon’. Het gesprek aan gaan om te ontdekken waar jouw adrenaline weer van door de aderen gaat stromen. Welke droom of ambities liggen hieronder verborgen? Ik hoor vaak ‘Wauw, dat je dat hebt gedaan, dat is bij mij niet mogelijk’. Dit is een misvatting: Er is veel meer mogelijk als dat je denkt! Al pratende afpellen wat wèl kan en wat een eerste stap zou kunnen zijn. Het hoeft niet meteen; maar een stip op de horizon zetten en het hardop uitspreken maakt al een verschil. 

Veranderen? Het kan echt!

Dit doet me denken aan een team waar ik gevraagd werd om een professionaliseringsslag te realiseren. Een medewerker, een moeder met 3 jonge kinderen, die net uit een burn-out kwam, heeft uiteindelijk ontslag genomen om een opleiding te gaan doen in een totaal ander vakgebied!. Wat was ik trots op haar toen ze een paar jaar later me belde en vertelde dat de basis van deze stap, gemaakt werd tijdens de coachingsgesprekken die we hebben gevoerd.  

Dromen en ambities komen uit

Anderen het podium geven door een klein duwtje te geven. Door eerlijk te zijn naar jezelf toe en dromen en ambities toe te laten. Hoe ik dit doe? Door te luisteren, en door te verplaatsen naar de toekomst. Stel: je wilt net als ik, jaren geleden, graag op wereldreis. Hoe zie je dat voor je? Waar wil je heen en hoe lang? En wat is de termijn dat je jezelf stelt om deze droom uit te laten komen? Vanzelf komen we uit bij de eerste stap die nodig is om te komen tot een tweede stap. Daarna komt stap 3 en sta je in de vertrekhal op het vliegtuig naar je ouders te zwaaien… Als je eenmaal weet wat je wilt, dan komt het hoe, wie en wat vanzelf.

Geluksgevoel

Mijn wereldreis was overweldigend; de vrijheid die het me gaf en de energie die ik voelde… nu nog steeds kijk ik er met een grote glimlach naar terug. Ja, ik heb een uitdagende baan ervoor op moeten geven; een sabbatical was niet mogelijk. Maar het avontuur dat ik ervoor terug heb gekregen en het ultieme geluksgevoel dat ik heb ervaren; dat gun ik iedereen toe!

Koffie-automaat gesprekken tellen!

Als professional is de opdracht, maar vooral feeling met mensen in deze omgeving, essentieel. Feeling hebben betekent vooral je zintuigen goed aan het werk zetten: goed luisteren, gefocust zijn dus 100% in het hier en nu, inleven in de ander door zijn bril op te zetten. Begrijpen wat belangrijk is en waar medewerkers een glimlach van op hun gezicht krijgen. Dáár zit de energie! De korte ‘koffie-automaat’ gesprekken die zo belangrijk zijn: waarbij je meteen ziet en voelt of iemand goed in z’n vel zit. Even een vraag tussendoor hoe het thuis is en wat nu echt belangrijk is.

Aandacht

Aandacht voor mensen is wat telt. Of dit nu is vanuit de rol van consultant, coördinator, projectleider, coach of als leidinggevende: het maakt niet uit. Want, what you see is what you get. Wat mij drijft: persoonlijk leiderschap door anderen te zien shinen en deze energieboost te gunnen. Samen bouwen aan een duurzame en energieke toekomst. Waar gaat jouw adrenaline van stromen? Of je hart sneller van kloppen? Ik luister graag.

Contact

Wil je meer weten? Stuur me dan een persoonlijk bericht toe of vul het contactformulier in op deze website: oranjekrekel.nl. Dan neem ik graag contact met je op. Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ilionx Interactive Marketing